Verschijnt: oktober 2024
Fictie, 7-9
€ 19,50

40 pagina’s
Formaat 22 x 30 cm
Gebonden

Thema’s: vriendschap, ­betrokkenheid, gelijkheid, oordelen

ISBN 978 94 6319 283 5

De Man met de Lange Benen

Tekst en illustraties Benjamin Phillips

Niemand ziet hem staan of kijkt naar hem op. Geen praatje, geen zwaai naar boven naar De Man met de Lange Benen (DMmdLB). Ze vinden hem eigen­lijk maar vreemd en raar met die lange kuierlatten.

Alleen Carlos, die in een ijzerwinkel werkt, doet normaal tegen hem. DMmdLB komt hier vaak langs om materiaal en gereedschap te kopen want hij moet alles zelf ­maken: zijn huis, zijn meubels, zijn bad.

Maar dan gaat het helemaal mis in het dorpje. Een enorme storm raast over het land. De daken waaien van de huizen. Met bakken valt de regen uit de hemel en de rivier stroomt buiten haar oevers. Het water in de straten stijgt en stijgt. Hulpeloos zitten de mensen gevangen in hun huizen. Er is maar een die kan helpen … en behulpzaam als hij is, doet hij dat ook. Maar lukt het de mensen zich nu eindelijk open te stellen voor de Man met de Lange Benen? Gaan ze einde­lijk inzien dat DMmdLB vriendelijk, toegankelijk en hulpvaardig is?

Dit ontroerende verhaal, geïnspireerd op het boek de GVR (Grote Vriende­lijke Reus) van Roald Dahl, vertelt ons over trouw zijn aan jezelf, het door­breken van verwachtingen en vriende­lijk blijven, zelfs als anderen dat niet altijd zijn.

Benjamin Phillips is een bekroonde Britse illustrator. Hij heeft verschillende internationale prijzen gewonnen. Zijn illustraties waren te zien op de Illustrator’s Exhibition van de Bologna Book Fair 2023.