Verschijnt: september 2024
Fictie, 5-7
€ 17,50

136 pagina’s
Formaat 15,5 x 20 cm
Gebonden

Thema’s: jezelf mogen zijn, vriendschap

ISBN 978 94 6319 278 1

Rumpel Regenput

Tekst en illustraties Matthew Gray Gubler

Rumpel is niet normaal, vindt hij zelf. Hij ziet er heel anders uit dan de anderen, met zijn vijf scheve tanden, de drie haren op zijn hoofd, zijn schilferige groene vel en zijn linkervoet die een beetje groter is dan zijn rechter. Hij weet zeker dat de mensen er snel vandoor gaan als ze hem zien. Dus heeft hij een bijzondere plek gevonden om te wonen: in de regenafvoerput onder het trottoir, ergens midden in de stad. 

Eén keer per jaar durft hij zijn put uit te komen, tijdens de Pyjama Pannenkoeken Parade. Hij verheugt zich er het hele jaar al op. Iedereen loopt die dag in zijn pyjama door de stad, en samen eten ze pannenkoeken en vieren feest. Niemand die op Rumpel let, als er zoveel mensen op de been zijn. Zeker niet als hij zijn hoofd, zoals ieder jaar, onder een bananenschil verstopt. Maar dit keer … is de vuilnisbak leeg! Geen bananenschil te vinden. Moet Rumpel nu de hele dag in zijn put blijven? 

Ben jij ook een echte Rumpel? Lees dan dit boek en deel het met alle andere Rumpels in je ­omgeving. Rumpel Regenput is een verhaal voor iedereen, met wijze levenslessen voor jong en oud. Nu al een klassieker!

Matthew Gray Gubler is vooral bekend vanwege zijn rol in de Amerikaanse televisieserie Criminal Minds. Rumpel Regenput is zijn eerste kinderboek en is door hemzelf geïllustreerd. Het boek is in de Verenigde Staten een groot succes en stond # 1 op de New York Times bestseller lijst.