Verschijnt: september 2024
Fictie, 5-7
€ 18,50

48 pagina’s
Formaat 18,5 x 28 cm
Gebonden

Thema’s: eenzaamheid, verveling, gevoelens, zelfbewustzijn

ISBN 978 94 6319 283 5

Meer lezen van Naomi Vola

Een onvergetelijk feestje

Tekst en illustraties Matthew Gray Gubler

Rupsie zit alleen thuis en verveelt zich dood. Dus besluit hij een groot, spetterend feest te geven voor al zijn vrienden. Alleen … niemand kan komen en Rupsie is heel verdrietig. Dan heeft hij een geweldig idee: op zijn lange rupsenlijf tekent hij zes leuke nieuwe vrienden. Het werkt perfect. Samen hebben ze superveel plezier en het wordt een onvergetelijke avond, met appelsap, confetti en heel veel pizza. Maar aan elk feestje komt een einde. Is Rupsie nu weer alleen?

Kinderen zullen volop meeleven met dit lichtvoetige verhaaltje over een ernstig onderwerp: alleen zijn. De kleintjes hebben vast zo hun eigen ideeën over imaginaire vrienden en hoe je met een beetje fantasie in je eentje plezier kunt hebben, als er eens niemand in de buurt is.

Vola’s proza heeft een absurdistische humor, terwijl de grillige kunst in een pastelkleurig palet de aandacht van jonge lezers vasthoudt. Deze onconventionele ode aan innovatie en het vinden van voldoening in eenzaamheid is zowel vermakelijk als inspirerend. – Publishers Weekly